TienKamelen meer informatie

Het weeskind TienKamelen groeit op in een kasteel dat dienstdoet als rusthuis. De bejaarde bewoners, die niet altijd precies weten in welke tijd ze leven, zorgen voor haar opvoeding. Ze omringen haar met verhalen: over vroeger, over het dorp, over haar naam.

Maar het veilige leven blijft niet duren. Omdat TienKamelen geen papieren heeft, moet ze het rusthuis, het dorp, het land uit. Ze strandt in het zuiden van Europa en bouwt samen met andere buitenstaanders een nieuw bestaan op. Dat lukt echter niet zonder haar verleden onder ogen te komen.

 

In de naam van TienKamelen kaart op een gedurfde en verfrissende manier het actuele thema van mensen zonder papieren aan. In een opgewekte stijl verenigt Bouke Billiet maatschappijkritiek met intens leesplezier.

Het boek werd genomineerd voor De Bronzen Uil. Lees het eerste hoofdstuk.

 

In de naam van TienKamelen

231 blz.

Uitgeverij Wereldbibliotheek

ISBN: 9789028424791

 

 

 

De pers over TienKamelen:

 

'Met zijn debuutroman 'In de naam van TienKamelen' plaatst de Vlaamse Bouke Billiet (1981) zich overtuigend op de literaire kaart. Billiet ziet kans om met zijn poëtische stijl zelfs de meest dramatische gebeurtenissen een vernis van hoop mee te geven. Een opmerkelijk rijp debuut.'

(Noordhollands Dagblad)

 

‘Aangrijpend, goed verteld verhaal.’

(Leeuwarder Courant)

 

'Als we elkaar dit soort verhalen kunnen blijven vertellen, loopt het met de mensheid vermoedelijk zo slecht nog niet af.'

(Passionate Magazine)

 

‘Knap en indrukwekkend verhaal.’

(Leestafel)