Common Chip Tuning Problemen

chiptuning

Wat is chip-tuning? Veel mensen hebben gehoord van de term, maar wat ze niet weten, is dat het geen auto-fabricage of automotive-taak is. Het is hetzelfde als echt afstemmen van uw voertuig; Timing is het meten van wanneer de motor op zijn meest efficiënte vermogen in een bepaalde positie in de ruimte branden. Denk aan het als het verschil tussen wanneer een struisvogel van de bomen naar de grond springt en wanneer ze weer de grond raken; Het is duidelijk dat als de struisvogel opnieuw zou springen zonder de grond te kraken, ze zouden weer uitvallen, dus de timing van de motor is belangrijk.

Het basisidee van chip-afstemming in een voertuig is om de motor beter te maken voor kracht.

Hoe is dit volbracht? Het idee achter de inrichting van het ontsteking is vrij eenvoudig: na het bepalen van de beste positie voor de rotatiebeweging van de zuiger in de cilinder, voegt de programmeur een aantal kleine potentiometers toe aan de zuiger en cilinderkop om de hoeveelheid stroom die naar de te meten van de Op die manier, wanneer de vonk de cilinders raakt, is de spanning die aan de spoelen wordt afgeleverd wat u wilt, en de huidige tot de bougie komt overeen met wat u nodig hebt om de best mogelijke verbranding te produceren.

Dus, waarom zou je het overwegen?

De reden is vrij eenvoudig. Real Tuning betekent het verbeteren van de prestaties van de motor door kleine veranderingen in het mechanische ontwerp te maken. In reële termen gaat het om het maken van kleine mechanische veranderingen in de elektronische besturingseenheid (ECU) van het voertuig om de kracht van de motor te vergroten. De ECU is het hart van de motor; En in dit geval kunt u het bedenken als het afstemmen van de elektronische besturingseenheid – het lef en de hersenen van de motor.

Wanneer mensen praten over chip-tuning, hebben ze het over het maken van kleine mechanische veranderingen in een elektronische component – meestal een versterker of een soort van halfgeleiderinrichting. De reden hiervoor is dat de elektrische signalen die van de motor naar de ECU zijn verzonden, ten onrechte of een andere reden onjuist kunnen worden, waardoor het zich voordoet of verkeerd wordt geïnteresseerd. Met chip-afstemming kan de programmeur dan kleine hoeveelheden extra condensatoren of diodes in de elektrische signalen toevoegen, waardoor de fout is om volledig te verdwijnen. Hierdoor kan de ECU nauwkeuriger functioneren. En dit is wat tuning doet – het verhoogt de prestaties van de motor.

Dus, als u uzelf op een verlies vindt om te begrijpen hoe dit alle werkt, is het beste case-scenario dat u uw eigen persoonlijke ECU-programmeur hebt, geprogrammeerd om de Spaandersspecificaties te gebruiken. In deze situatie is niemand anders dan je in de auto verandert; Natuurlijk is dit niet erg realistisch. Veel auto-tuners veranderen de dingen intern om het beste scenario te krijgen – zo veel, zodat de ECU net zo goed werkt aan een fabrieksinstelling. Natuurlijk kunnen fabrieksinstellingen wispelturig en onbetrouwbaar zijn, wat resulteert in verschillende gedrag van verschillende auto’s.

Een andere populaire vorm van chiptuning is om de pk van het voertuig daadwerkelijk te verhogen door de ontstekingstiming te veranderen. Ja, er zijn mensen die dit daadwerkelijk doen, hoewel de meeste mensen dit als turbocharging verwijzen. Turbocharging is niet op zichzelf onjuist, maar eerder worden de wijzigingen op een manier gedaan om daadwerkelijk meer pkspower te maken dan het aandelensysteem. Dit kan op een aantal manieren worden gedaan, waaronder het vervangen van het luchtfilter en het opnieuw spuiten van de motor – die, hoewel ze zeker helpen om pk, zo op zodanige wijze te vergroten dat ze extra slijtage veroorzaken aan de motor. Daarom geven de meeste autoliefhebbers de voorkeur aan het installeren van aftermarket-turbochargers en brandstofpompen om de slijtage en scheur op de motor te verminderen. U wilt de details weten over hoe deze wijzigingen werken voordat u beslist welke methode het beste voor u zal werken.

Klik hier voor meer informatie Chipperformance