Een huis kopen en een huis verkopen – Onderhandelen met een makelaar

Makelaar

Een huis kopen en een huis verkopen – Onderhandelen met een makelaar

Hoewel veel mensen het prettig vinden om de onderhandelingen door een makelaar te laten doen, moeten ze toch een paar dingen in gedachten houden als het gaat om het doen van een bod. Ten eerste moet een makelaar eerlijk zijn. Ze moeten niet proberen hun kosten terug te verdienen door te lage of te hoge aanbiedingen te doen. Bovendien moeten ze open en eerlijk zijn tegenover hun klanten. Als u niet zeker weet hoe u het proces moet aanpakken, vraag dan de makelaar om advies.

Een andere belangrijke factor om te overwegen bij het inhuren van een makelaar is hun tijdsbesteding Makelaardij Prins. Veel makelaars werken fulltime en hebben tijd nodig om uw huis via verschillende kanalen op de markt te brengen. Ze zullen ook onderzoek doen naar recente vergelijkbare verkopen voor uw regio. Stel indien mogelijk flexibele uren in zodat uw makelaar het aan potentiƫle kopers kan laten zien. Overweeg bij bezichtigingen een lockbox op uw deur te plaatsen. U kunt ook luisteren naar de feedback van de agent en vertrouwen op hun aanbevelingen.

Een makelaar kan u een kijkje in de wijk geven. Zij kunnen u vertellen of een huis hoge belastingtarieven of bestemmingsplannen heeft. Zij kunnen u ook vertellen of u een bod moet doen. Ten slotte kunnen ze lokale kennis bieden die u zal helpen de juiste beslissing te nemen voor uw behoeften. En vergeet niet: uw agent is uw vertegenwoordiger, niet uw klant. Het is het beste om veel vragen te stellen bij het kiezen van een makelaar.

Klik hier om meer te lezen: https://www.makelaardijprins.nl/